Header Ads

Raja Petra in the news

Anak Raja Petra didakwa tuduhan mencuri
SHAH ALAM 19 Mei - Anak kedua penulis blog Raja Petra Raja Kamaruddin mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas empat pertuduhan mencuri dan memiliki motosikal curi serta melakukan pecah rumah di sekitar Shah Alam.

Raja Azman Raja Petra, 33, dari No. 5, Jalan BRP 5/5, Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh didakwa mencuri sebuah motosikal Yamaha RXZ nombor pendaftaran BJQ 9597 bernilai RM8,000 milik seorang lelaki, Syaiful Setapa.

Tertuduh juga mengaku mencuri sebuah telefon bimbit Nokia, sebuah jam tangan Seiko dan serangkai kunci motosikal yang kesemuanya dianggarkan berjumlah RM3,850 dari sebuah kediaman milik Saipul Adli Mohamad Yunus.

Oh dear. Pete, what happened to your son? Sudah-sudahlah nak lawan Istana Selangor tu. Tak ke mana pun. He he.

4 comments

afams-chan said...

err..nak tanya,ko wat master katne n what course? I'm planning to do one but tak tau nak choose apa..I'm currently working in one of Uni in penang so apparently niat di hati nak buat master. Ingat nak mintak pendapat ko especially base from what and why masa choosing course master

shahnon said...

Aku kat UiTM. Bidang research seprti tertera di 'About Me'. Hehe.

Mula-mula tanya apa minat. Lepas tu check la universiti mana yang ada offer course yang kita nak buat.
Secondly, tanya apa relevan course itu dengan future career plan kita. :)

Tapi nombor satu, berdasarkan minat la. Good luck.

afams-chan said...

I see..its not base from what u have taken during we're doing degree la ek? Aku sangka kena related to our previous field. Mcm Yan dulu dia amik creative writing (dia ada ckp ada gak ala2 scriptwriting which for me ada related gak dgn bidang kita) I also noticed that ur master thesis is about socio-political tu yg terdetik nak tanya..

by the way..thanks for the info. Helps me a bit.

shahnon said...

Course aku ni under mass comm. So macam ada kaitan sikiiit lah kot. :P

Tapi janganlah ambik benda yang lari jauh gila, macam Master in Law ke Engineering ke, yang memang kita tak belajar basic. hehe :P

Powered by Blogger.